ARJA

Riool onderhoud en beheer

professioneel riool onderhoud

Riool onderhoud

Riool onderhoud is een vak voor specialisten zoals Arja Riool onderhoud en Ontstoppingsservice. Of het nu gaat om het onderhoud van uw huidige riool, of de aanleg van een nieuw riool; het team van ARJA Rioolonderhoud Ontstoppingsservice B.V. kan u altijd voorzien van advies en de juiste oplossing.

Riool beheer

Voorkomen is beter dan genezen! Ondanks dat een verstopping altijd kan voorkomen in uw woning of bedrijfspand, zijn wij bij ARJA Rioolontstoppingservice en onderhoud gespecialiseerd in het voorkomen van een verstopping. Door periodiek onderhoud en inspectie uit te voeren, kunt u al veel problemen voor zijn! Riool onderhoud is een specialisme. Laat daarom uw rioolstelsel beheren en onderhouden door het team van ARJA Rioolontstoppingservice en onderhoud; de specialisten op het gebied van rioolonderhoud.

Riool onderhoud door ARJA

Soms komt het team van ARJA Rioolontstoppingservice en onderhoud situaties tegen waarbij het duidelijk is dat de aanleg van de riolering niet door een riool specialist is gebeurd.

Een goed voorbeeld hiervan is de situatie waar een klusjesman een badkamer had geïnstalleerd. Op het eerste gezicht ziet het er uit als prima werk, echter bij nader inspectie van het riool was er toch iets mis.

De klant kreeg te maken met een verstopping en belde Arja Riool onderhoud en Ontstoppingsservice. Het probleem bleek zich voor te doen onder de dubbele wastafel. Normaal zou het team van Arja die gemakkelijk kunnen oplossen door gebruik te maken van een soort hogedrukspuit die de afvoer van binnenuit als het ware doorgespoten wordt. Een groot deel van rioolverstoppingen worden op deze manier opgelost.

In dit geval was het echter niet zo gemakkelijk. Bij de aanleg van het riool waren de twee riool afvoeren van de dubbele wastafels aangesloten met een z.g. T-stuk. Dit soort aansluiting zou door een riool vakman niet worden gebruikt omdat er met de moderne hulpmiddelen nooit bij een verstopping gekomen kan worden; een riool rookapparaat of hogedrukspuit zou in één afvoer worden ingebracht en bij het andere weer naar boven komen waardoor het onmogelijk wordt om de rioolverstopping op te lossen.

In dit geval is er in overleg met de klant besloten het T-stuk te vervangen met een Y-stuk. Met deze aanpassing kon de verstopping wel worden bereikt en gemakkelijk worden opgelost.